Aktuality, Tvorba

Bernardeta Babáková: Sdílení polohy bylo ukončeno

V roce 2021 vydalo nakladatelství Dobrý důvod (Nová Říše) básnickou sbírku absolventky ateliéru RTDS a nynější posluchačky doktorského studia na DF JAMU Bernardety Babákové Sdílení polohy bylo ukončeno. Jedná se o poezii intimně laděnou, sledující osobní, milostné a společenské tematické linie, psanou nicméně s dávkou svérázného nadhledu i vtipu.

26. ledna 2022 Bernardeta Babáková představila svou tvorbu také v pořadu ČT Art Jedna báseň: Autorky čtou. Nahrávka básně Můj život není prázdný je dostupná k poslechu zde: https://art.ceskatelevize.cz/inside/jedna-basen-autorky-ctou-bernardeta-babakova-wtMyz

K vydání knihy i dalším básnickým úspěchům Bernardetě Babákové srdečně gratulujeme!

Básnická prvotina Sdílení polohy bylo ukončeno jedné z nejvýraznějších básnířek své generace i současné poezie Bernardety Babákové (* 1994), je autentickým hlasem s vlastním vyzrálým stylem. Její nepřekombinovaná poezie stojí na nesporné inteligenci autorky a jejím ostrém popisu všedního dne. Intimita její poezie má mnoho vrstev – partnerskou, přátelskou, rodinou, mezigenerační, i soužití s vírou. Babáková píše s nadhledem, nápaditostí, překvapivě a vtipně.

databazeknih.cz