Aktuality

Přednáška pro studenty ateliéru RTDS a FSS MUNI | Procesy přijímání námětů na dokumentární tvorbu a postupy při výrobě pořadů Českého rozhlasu

Ve středu 13. dubna 2022 proběhla na půdě Fakulty sociálních studií MUNI přednáška dramaturgů rozhlasových stanic ČRo Wave, Plus, Dvojka a Vltava představující aktuální postupy při výběru námětů na audiodokumentární tvorbu a následný proces výroby jednotlivých pořadů v rámci Českého rozhlasu. Přednáška byla určena posluchačům ateliéru RTDS a FSS MUNI.

Přednáška o aktuálních dokumentárních a publicistických programových řadách Českého rozhlasu, jejich obsahovém zaměření a zacílení na posluchačské skupiny. Jak vytvářet náměty na audio dokument či podcastovou řadu, kam je posílat a jaký postup očekávat po jejich schválení objasňují dramaturgové tvůrčí skupiny Dokument oddělení Vývoje a výroby Českého rozhlasu. Součástí přednášky jsou ukázky aktuální tvorby, prezentace poslechovosti, rady jak připravit svůj audio dokument, jeho průvodní propagační texty, fotografie a videa, na co si dát pozor při používání ukázek z jiné autorské tvorby či podkresové hudby.

oficiální anotace události